De verschillen tussen huismerk en originele cartridges - Inktweb.nl Blog (2024)

We krijgen vaak vragen over de verschillen tussen huismerk cartridges en de originele tegenhangers. Niet zo gek natuurlijk. Hoe kan het dat de cartridges zo goedkoop zijn? En is het wel verstandig om nagemaakte cartridges en toners in jouw printer te gebruiken? In dit artikel beantwoorden wij de meest voorkomende vragen zodat jij de juiste keuze kan maken!

De verschillen tussen huismerk en originele cartridges - Inktweb.nl Blog (1)

1) Wat zijn de verschillen tussen huismerk cartridges en originele cartridges?

Het overduidelijke antwoord is natuurlijk dat de originele cartridges van de printerfabrikanten zelf komen (HP, Canon, Epson, Brother, et cetera), en huismerk hier een soort namaakversie van is. We noemen ze daarom ook wel “compatible” (compatibel, betekent dat die cartridge in jouw printer werkt). Dat de cartridges nagemaakt zijn, hoeft nog niet te zeggen dat ze hierdoor kwalitatief minder goed zijn! De huismerk cartridges verkrijgbaar op Inktweb.nl zijn bijvoorbeeld van de best mogelijke kwaliteit. Wij worden dagelijks benadert door fabrikanten die ons inferieure cartridges proberen aan te smeren. Deze wijzen we altijd af, omdat wij de beste kwaliteit willen bieden. Daarnaast bieden wij altijd 2 jaar garantie op onze huismerk producten, zodat jij altijd verzekerd bent van goede service en werkende cartridges!

Naast compatible cartridges bieden partijen zoals Inktweb.nl ook huismerk “remanufactured” (her-gefabriceerde) cartridges aan. Dit zijn originele cartridges die opnieuw zijn gevuld met inkt. Meestal wordt dit gedaan bij inktpatronen van printermodellen waarvan de firmware zodanig beveiligd is dat de printer alleen originele chips leest en accepteert. Een nadeel aan deze cartridges is dat ze meestal iets prijziger zijn dan een compatible huismerk inktpatroon, echter is het voordeel dat de cartridges worden gerecycled!

2) Kan mijn printer beschadigd of defect raken door het gebruik van huismerk cartridges?

Printer fabrikanten maken je vaak bang met meldingen dat niet-originele cartridges je printer kunnen beschadigen of je garantie kunnen laten vervallen. Deze twee kreten zijn deels waar. Niet-originele cartridges kunnen inderdaad je printer beschadigen, echter alleen als deze van slechte kwaliteit zijn. Daarom is het altijd belangrijk dat je cartridges koopt van een betrouwbare winkel. Inktweb.nl is daar een goed voorbeeld van! Met meer dan 10.000 reviews en gemiddeld beoordeeld met een 8,8 van de 10 ben je ervan verzekerd dat je cartridges het perfect doen en nooit je printer zullen beschadigen.

Wat betreft de garantie: Dezevervalt nietdoor het gebruik van huismerk (compatible & remanufactured) cartridges en toners. Je garantiekan vervallendoor het gevolg van een defect van een niet-origineel product. Dit is een belangrijk verschil! Dit heeft te maken met de nature van het defect. Als jij met huismerk cartridges print, en de papiertoevoer van je printer gaat stuk, mag de fabrikant dit niet weigeren. Dit defect is dan niet veroorzaakt door een product van een derde partij. Maar als een huismerk cartridge of toner gaat lekken waardoor de hele printer kapotgaat, is het niet de schuld van de fabrikant omdat zij decartridgeniet hebben geleverd. Ze mogen je garantie daarom dus weigeren.

Voor meer informatie over de garantie van jouw printer en het gebruik van huismerk cartridges, kan je het onderstaande artikel lezen.

  • Teruglezen: ‘Vervalt mijn garantie bij het gebruik van niet-originele cartridges?’

3) Hoe kan het dat huismerk cartridges goedkoper zijn dan hun originele tegenhanger?

Bij het uitzoeken van de verschillen tussen originele cartridges en die van het huismerk valt eigenlijk gelijk het prijsverschil op. Dit heeft alles te maken met het verdienmodel van de printerfabrikanten. Het is je misschien wel eens opgevallen dat printers helemaal niet zo duur zijn in aanschaf. Op sommige printermodellen maakt de fabrikant zelfs verlies! Dit verlies compenseert de fabrikant in de verkoop van cartridges, aangezien deze benodigd zijn om te printen. Bij huismerk inkt is dit niet het geval, en ligt de winstmarge daarom ook niet zo hoog. Cartridges zijn echt niet zó duur om te maken! Met onze huismerk inkt willen wij voor een wereld zorgen waar iedereen voor een betaalbare prijs kan printen. De reductie in prijs van huismerk tegenover het origineel kan oplopen tot wel 80%!

4) Is huismerk inkt kwalitatief net zo goed als het origineel?

Mensen denken vaak dat de printkwaliteit van huismerk cartridges en toners inferieur is in vergelijking tot hun originele tegenhanger. De Consumentenbond heeft een onderzoek gedaan tussen huismerk cartridges van vele aanbieders van huismerk inkten, waaronder wij!

Uit de meeste testen die zij uitvoerden was het oordeel dat de cartridges niet dezelfde printkwaliteit baarden, echter was dit minimaal en meestal alleen zichtbaar bij het printen van foto’s. En voor de aanzienlijke reductie in prijs is dit eigenlijk niet eens zo’n grote trade-off. Uit deze test kwam ook het resultaat dat wij de beste Brother cartridges verkopen! Deze test is in 2016 uitgevoerd, en sindsdien hebben wij onze huismerk producten alleen maar verbeterd door de gouden feedback van onze klanten. Probeer ons huismerk en sta versteld van de kwaliteit voor een fractie van de kosten!

Bekijk hier het onderzoek van de Consumentenbond.

5) Bevatten huismerk cartridges minder inkt dan originele cartridges?

Nee! In de meeste gevallen is zelfs het tegendeel waar! Huismerk cartridges zijn vaak beter gevuld met inkt vergeleken met het origineel. Dit komt door een geoptimaliseerd productieproces. Sommige fabrikanten kiezen er voor om expres minder inkt in een cartridge te doen dan eigenlijk mogelijk is binnen het formaat van het inktpatroon, waardoor de inkt sneller opraakt en je weer nieuwe moet kopen.

De grotere vulling van huismerk-patronen zorgt eveneens voor nóg meer geldbesparing op je inktcartridges! Doordat de cartridges meer inkt bevatten kan je dus ook meer pagina’s printen voordat de cartridge leeg is. Hiermee kunnen we ook zeggen dat je eigenlijk nog meer bespaard dan de eerdergenoemde 80%!

Tot slot

Er komt veel kijken bij het kiezen tussen huismerk en originele cartridges, echter is het altijd voordeliger om huismerk te gebruiken. Over de jaren heen zijn de productieprocessen erg geoptimaliseerd en de meeste kwalen en fabels over huismerk cartridges zijn gladgestreken en ontkracht. Op Inktweb.nl bieden wij onze eigen lijn huismerk cartridges aan, genaamd FLWR. De hoge kwaliteitseisen, betere vulling en de lage prijs tegenover het origineel zijn belangrijke factoren die wij uiteraard garanderen. Alle huismerk inkt op Inktweb.nl is verzekerd met onze 2 jaar garantie, zodat jij altijd werkende cartridges hebt!

Bespaar bakken met geld wanneer u overstapt op ons FLWR-huismerk! Bekijk de onderstaande vergelijking en sta versteld van de kwaliteit voor een fractie van de prijs!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin

Related Posts:

  • Wat is het verschil tussen huismerk en originele labels?
  • Wat zijn de verschillen tussen de HP printertypes?
  • De verschillen tussen inktcartridges en toners!
  • Verschillen tussen de Canon printertypes
De verschillen tussen huismerk en originele cartridges - Inktweb.nl Blog (2024)

FAQs

De verschillen tussen huismerk en originele cartridges - Inktweb.nl Blog? ›

De inhoud van een huismerk cartridges is bijna altijd meer dan het origineel, maar je loopt wel het risico dat de cartridge niet wordt geaccepteerd. Dit komt door firmware-updates de de fabrikant uitvoert, zodat jij verplicht bent om originele inkt te kopen. Naast dit is er eigenlijk geen verschil in deze soorten inkt.

Is huismerk inkt net zo goed als origineel? ›

Is huismerk inkt net zo goed? Ja, de kwaliteit van huismerk inkt is echt heel goed! De consumentenbond heeft een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van huismerk inkt. Daar kwam uit dat de kwaliteit heel goed is.

Waarom zijn HP cartridges zo duur? ›

De fabrikanten van inktcartridges en printers vormen daar geen uitzondering op. Merken als HP, Canon, Brother en Samsung vragen een premium bovenop de prijs van hun cartridges, waardoor deze automatisch duurder uitvallen dan de huismerk cartridges die er beschikbaar zijn.

Is 123inkt huismerk betrouwbaar? ›

Het thuispanel van De Consumentenbond heeft de 123inkt huismerkcartridges en toners, net als producten van andere fabrikanten, uitgebreid getest. Het huismerk van 123inkt komt als meest aanbevolen naar voren.

Welke inkt moet er in mijn printer? ›

De beste manier om erachter te komen welke inktcartridge of toner cartridge je nodig hebt, is door de bestaande cartridge in de printer te controleren. Elke cartridge heeft een fabriekscode aan de voorkant of zijkant, met behulp hiervan kun je eenvoudig zoeken naar de juiste cartridge.

Is inkt van een ander merk goed? ›

Het kan zijn dat u op de lange termijn feitelijk geen geld of tijd bespaart door merkinkt te kopen in plaats van merkinkt . Het is zelfs mogelijk dat goedkopere inkt u uiteindelijk meer gaat kosten, alleen al aan de verbruiksartikelen. Mogelijk krijgt u meer waar voor uw geld, zelfs als u vooraf meer betaalt voor inkt van een merknaam.

Waarom geen huismerk inkt? ›

De cartridge past niet in de printer

De 123inkt huismerk cartridges kunnen er qua vorm net iets anders uitzien dan het originele artikel. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met patenten van de fabrikant, waardoor niet exact dezelfde vorm mag worden gebruikt.

Waarom is printerinkt in 2024 zo duur? ›

Bedrijven besteden veel tijd aan het perfectioneren van de juiste mix van deze ingrediënten om stabiele, sneldrogende, waterbestendige inktdruppels te creëren voor afdrukken met hoge resolutie. Al deze R&D verhoogt de kosten van printerinkt. Naast de R&D-kosten bestaat er geen twijfel over dat er nog steeds hoge marges zijn op printerinkt .

Waarom kost printerinkt meer dan de printer? ›

Printerfabrikanten spelen een list door de printer voor weinig geld te verkopen, omdat ze weten dat als je hem eenmaal hebt gekocht, je gedurende de levensduur van de printer bij hen moet blijven terugkomen om hun inktcartridges te kopen. Dit is de belangrijkste reden waarom printerinkt zo duur is; om het verlies van de printer te compenseren .

Wat is de winstmarge op printerinkt? ›

Hoewel de geaccepteerde winkeltoeslag voor de meeste artikelen rond de 100% ligt, zijn er enkele producten die een stuk hoger gaan. Veelgebruikte items zoals printerinkt hebben een markup van 300% , terwijl sms-berichten tot bijna 6000% meer gemarkeerd worden dan ze waard zijn.

Welke printer gebruikt Action inkt? ›

De Action heeft vooral inktcartridges voor Epson, een aantal geschikt voor Canon printers en een enkele voor HP. Wij richten ons in dit artikel vooral op de inkt geschikt voor Epson printers.

Wie zit er achter 123inkt? ›

Gerben Kreuning, oprichter en eigenaar van 123inkt.nl, heeft onlangs één van zijn weinige interviews gegeven aan de redactie van het vakblad Twinkle. Hij vertelt over het succes van de vele webshops, het overtreffen van klantverwachtingen en zijn continue drijfveer om klanten altijd kwaliteit én een keuze te bieden.

Welk merk printer heeft de goedkoopste cartridges? ›

Deze printers hebben zeer goedkope inkt, en zijn ook redelijk voordelig in aanschaf:
  • Epson EcoTank ET-1810. ~ € 0,23 per milliliter inkt. ...
  • Canon PIXMA MG2555S. ~ € 1,77 per milliliter inkt. ...
  • Canon PIXMA TS3451. ~ € 1,77 per milliliter inkt. ...
  • Canon PIXMA MG3650. ...
  • Canon PIXMA TR4551. ...
  • HP Officejet 200.

Wat is een goede printer als je weinig print? ›

Als u weinig afdrukt, dan raden wij u aan te kiezen voor een inkjetprinter. Deze apparaten zijn het meest geschikt voor thuisgebruik of op kleine (thuis)kantoren en zijn relatief goedkoop in aanschaf. De aanschaf van de inktcartridges kunnen echter hoog oplopen wanneer u meer gaat printen.

Hoe kun je zien dat een cartridge leeg is? ›

Ga op het display van de printer op zoek naar het inktdruppel-pictogram of een cartridgepictogram. Deze is vaak onderin of bovenin het display te vinden. Tik op het icoontje en de inktstatus van de cartridges zal tevoorschijn komen.

Is het toegestaan ​​om niet-originele inktcartridges te gebruiken? ›

Het gebruik van compatibele inkten is een veilige keuze waarmee u veel geld kunt besparen . Wanneer u gerenommeerde producten koopt, hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw printer mogelijk beschadigd raakt. Een compatibele tonercartridge mag een laserprinter niet beschadigen. Op dezelfde manier mag een compatibele inktcartridge een inkjetprinter niet beschadigen.

Is het een goed idee om gereviseerde inktcartridges te kopen? ›

Gereviseerde inktcartridges geven cartridges van originele merken tegenwoordig echt waar voor hun geld, zowel wat betreft betrouwbaarheid als prestaties . Meestal zie je niet eens het verschil tussen de twee en honderden klanten zijn blij dat ze de overstap hebben gemaakt naar gereviseerde inkt en toner.

Kun je inktcartridges van een ander merk gebruiken op HP? ›

Printergarantie: Als u inktcartridges gebruikt die niet van HP zijn, kan de printergarantie komen te vervallen . HP raadt doorgaans aan originele HP-benodigdheden te gebruiken om de beste prestaties te garanderen en de garantiedekking te behouden. Compatibiliteitsproblemen: Inktcartridges die niet van HP zijn, zijn mogelijk niet volledig compatibel met uw printer.

Is het navullen van inktcartridges de moeite waard? ›

Het bijvullen van cartridges is een geweldige optie en biedt u dubbele voordelen : u helpt het milieu te sparen en u bespaart op de kosten! U mag uw inkt echter alleen bij vertrouwde winkels laten bijvullen, anders loopt u het risico uw printer te beschadigen.

Top Articles
5 Vegan Sandwiches - easy vegan recipes
Roasted Brussels Sprouts Recipe - The Cookie Rookie®
No Hard Feelings Showtimes Near Metropolitan Fiesta 5 Theatre
Global Foods Trading GmbH, Biebesheim a. Rhein
Satyaprem Ki Katha review: Kartik Aaryan, Kiara Advani shine in this pure love story on a sensitive subject
Bin Stores in Wisconsin
Blanchard St Denis Funeral Home Obituaries
Jonathon Kinchen Net Worth
Brendon Tyler Wharton Height
Otis Department Of Corrections
BULLETIN OF ANIMAL HEALTH AND PRODUCTION IN AFRICA
craigslist: south coast jobs, apartments, for sale, services, community, and events
What's Wrong with the Chevrolet Tahoe?
Best Restaurants In Seaside Heights Nj
Jet Ski Rental Conneaut Lake Pa
Shuiby aslam - ForeverMissed.com Online Memorials
Lax Arrivals Volaris
Craigslist Apartments In Philly
Alejos Hut Henderson Tx
DoorDash, Inc. (DASH) Stock Price, Quote & News - Stock Analysis
Transfer and Pay with Wells Fargo Online®
Fraction Button On Ti-84 Plus Ce
Sprinkler Lv2
Halo Worth Animal Jam
Zack Fairhurst Snapchat
Pickswise Review 2024: Is Pickswise a Trusted Tipster?
Heart and Vascular Clinic in Monticello - North Memorial Health
Mj Nails Derby Ct
Providence Medical Group-West Hills Primary Care
Watch Your Lie in April English Sub/Dub online Free on HiAnime.to
Mythical Escapee Of Crete
From This Corner - Chief Glen Brock: A Shawnee Thinker
Ticket To Paradise Showtimes Near Cinemark Mall Del Norte
What Is a Yurt Tent?
Tamil Movies - Ogomovies
Santa Barbara Craigs List
Walter King Tut Johnson Sentenced
Whas Golf Card
Bimmerpost version for Porsche forum?
Avance Primary Care Morrisville
Flags Half Staff Today Wisconsin
Nsav Investorshub
Ramsey County Recordease
Lake Kingdom Moon 31
Craigslist Odessa Midland Texas
5A Division 1 Playoff Bracket
Amc.santa Anita
Sandra Sancc
Dragon Ball Super Card Game Announces Next Set: Realm Of The Gods
Beds From Rent-A-Center
Contico Tuff Box Replacement Locks
Www.homedepot .Com
Latest Posts
Article information

Author: Domingo Moore

Last Updated:

Views: 6069

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Domingo Moore

Birthday: 1997-05-20

Address: 6485 Kohler Route, Antonioton, VT 77375-0299

Phone: +3213869077934

Job: Sales Analyst

Hobby: Kayaking, Roller skating, Cabaret, Rugby, Homebrewing, Creative writing, amateur radio

Introduction: My name is Domingo Moore, I am a attractive, gorgeous, funny, jolly, spotless, nice, fantastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.